Douglas Murray: Norost množic

Norost množic
Douglas Murray

Prevod: Andrej Lokar
Format: 13,5 x 19,5 cm
Cena: 22 EUR

Douglas Murray v svojem delu Norost množic raziskuje neizmerno obrezumljenje »prebujenske« ideologije in kvazikulture ter vzpon politik rasnih, spolnih in manjšinskih identitet. V živopisni in jedki prozi pretresa najbolj kontroverzna vprašanja našega časa: spolnost, genderstvo, tehnologijo in raso, vse to pa prepleta z zastranitvami v marksistične temelje tako imenovane »prebujenosti«, v usodno učinkovanje tehnologije ter nas poskuša poučiti o tem, kako se v naraščajoči medmrežni kulturi spet lahko naučimo odpuščanja.
Murray je eden izmed redkih avtorjev, ki si drznejo nasprotovati dominantni ideologiji kulturnih elit in prevpraševati dramatične spremembe v naši družbi – od genderskih posvojitev vse do vpliva transgenderskih pravic na življenje žensk; Murrayeva prodorna, mojstrsko zasnovana knjiga utira pot razsodnosti skozi meglo našega modernega propadanja.

Douglas Murray v svoji knjigi Norost množic bije pravični boj za svobodo govora. Gre za resnicoljuben vpogled v najkontroverznejša vprašanja današnjega časa.

Jordan B. Peterson

Čisto preprosto: sijajna knjiga! Ko sem jo do konca prebral, sem se počutil, kot da bi po dolgih letih vnovič zadihal. V času kolektivne norosti ni nič bolj osvežujočega ali pravzaprav provokativnega – od normalnosti.

Sam Harris

Murray zareže v dvom zbujajočo nedoslednost družbenopravičniške blebetavosti, da bi jasno izpričal to, v kar verjame 95 odstotkov nas vseh, a nas je strah, da bi o tem glasno spregovorili.

National Post (Kanada)

Prejšnji prispevekDouglas Murray: Čudaška smrt Evrope
Naslednji prispevekDouglas Murray: Vojna proti Zahodu