Provokacije z uporabo simbolov na najvišjem vrhu Republike Slovenije

 

Provokacije z uporabo simbolov na najvišjem političnem nivoju v Republiki Sloveniji.

 

Na najvišji politični ravni v Republiki Sloveniji imamo v zadnjem času opraviti z vse več simboli, ki z ozirom na svoje sporočilo delujejo provokativno in žaljivo, saj je njihova sporočilnost in uporaba v nasprotju z duhom veljavnih določil ustave Republike Slovenije.

V 6. členu slovenske ustave je zapisano, da vse o grbu Republike Slovenije, zastave in himne določa poseben zakon. O njihovi uporabi pa govori uredba. Prav tako imamo uredbo o zastavi in himni Evropske unije in o njuni uporabi.

Nikjer v ustavi Republike Slovenije pa ni določila, ki bi govoril o uporabi rdeče zvezde, srpa in kladiva, ali pa mavrične zastave LGTB, ki se kar naenkrat pojavljajo in uporabljajo kot simboli najvišjih organov državne uprave in to mimo kakršnega koli ustavnega določila.

Da se namesto zastave Evropske unije ob slovenski zastavi na vladni palači izobesi mavrična zastava LGTB, to dejanje nima nobenega pokritja ne v slovenski zakonodaji, ne v večinskem soglasju našega naroda.

Je pa to dejanje znamenje skrajno anarhičnih razmer v samem sedanjem političnem vodstvu, bodisi da to prihaja iz pisarne predsednice republike ali predsednika vlade.

Zaušnica prazniku 32. obletnici osamosvojitve Slovenije, da namesto zastave EU, tokrat na vladni palači v tem času visi ob slovenski zastavi mavrična zastava LGTB, je največja žaljivka sedanje vladajoče garniture za vse tiste zavedne državljanke in državljane Slovenije, ki vidimo v prazniku osamosvojeni, neodvisni in samostojni Republiki Sloveniji, častni in največji zgodovinski dosežek našega naroda.

Da ne bo nesporazuma, ničesar nimam proti simbolom posameznih demokratičnih združenj, pa naj gre za pripadnike Malteškega križa, LGTB, papeške ali krščanske simbole, prostozidarje, itd., če se ne postavljajo pred mojo domovino, samostojno in neodvisno domovino Republiko Slovenijo. Sem pa proti vsem uporabam simbolov fašizma, nacizma in komunizma, s katerimi se ta čas na veliko manipulira v moji domovini in katerih zli pohodi njih pripadnikov so samo v času mojega življenja zaznamovani z milijoni nedolžnih človeških življenj.

Andrej Jemec

26.6.2023

P.s.: Z mavrično zastavo se ponaša tudi ZRC SAZU

Prejšnji prispevekForumska verodostojnost!?
Naslednji prispevekIzjava za javnost